Спорт

Кирјос о "великој тројци": Новак, Роџер и Рафа се сигурно питају како су успели да изгубе од мене

Контроверзни Аустралијанац неће остати упамћен само по својим поступцима и изјавама, већ и по учинку којим не може да се похвали много играча
Кирјос о "великој тројци": Новак, Роџер и Рафа се сигурно питају како су успели да изгубе од мене© Youtube screenshot/Naomi Osaka x Hana Kuma

Ник Кирјос је у каријери могао да оствари много више него што јесте, али је и тако играо финале Вимблдона и освојио Аустралијан опен у дублу.

До сада је седам пута подизао пехаре на турнирима и стигао до 13. места на АТП ранг-листи, што му је најбољи пласман у каријери.

И не само то, један је од ретких који може да се похвали чињеницом да је барем по једном победио сваког члана "велике тројке" – Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала.

један је из пробране групе играча који могу да се похвале да су током каријере победили све припаднике тзв. велике тројке.

Кирјос је и члан још малобројније групе оних који имају позитиван скор против Новака Ђоковића (2:1), а 3:6, против Надала и 1:6 против Роџера Федерера који му је очигледно најмање одговара.

"Мислим да Федерер, Надал и Ђоковић никада нису помислили да ће изгубити од мене. Мислим да се осврћу и кажу: 'Како смо, дођавола, успели да изгубимо од њега?", рекао је Кирјос у подкасту са колегиницом Наоми Осаком.

Свестан је момак из Канбере да је могао много више јер је најбоље побеђивао иако није био потпуно посвећен тенису.

"Ваљда размишљам о томе колико сам тада био непрофесионалан. Нисам се дао у потпуности игри. Нисам тренирао све време и то се десило веома рано у мојој каријери", закључио је Кирјос.

Аустралијанац има 28 година, али је већ дуго ван терена због бројних повреда и операција. Последњи меч одиграо је прошлог јуна на турниру у Штутгарту, али је најавио да ће се ускоро вратити.

Од турнирских награда зарадио је 12,5 милиона долара, много мање него од спонзорских уговора.

image
VV inauguration
banner