Спорт

Расуло у репрезентацији Белгије – нико више ни са ким не прича

Потпуно расуло настало је у екипи Белгије након пораза од Марока на Светском првенству
Расуло у репрезентацији Белгије – нико више ни са ким не причаGetty © Buda Mendes

Фудбалска репрезентација Белгије налази се у веома тешкој ситуацији на Мундијалу у Катару јер не игра добро, резултати нису очекивани, а појавили су се и велики проблеми међу играчима, ако је веровати белгијским медијима.

Екипа Роберта Мартинеза је на старту такмичења савладала Канаду минималним резултатом (1:0), иако је била много слабији противник, док је у другом колу добила "шамар" од Марока – 2:0.

"Црвени ђаволи" су пред одлучујући дуел са Хрватском на трећој позицији са три бода, што значи да им је неопходан тријумф над "ватренима" уколико желе да се пласирају у нокаут фазу.

Пораз од Марока био је окидач за "експлозију" у свлачионици, која је почела речима најбољег играча Кевина де Брујнеа.

"Не постоји шанса да освојимо Светско првенство, престари смо", изјавио је везиста Манчестер ситија.

То је повредило Јана Фертонгена, некадашњег играча Ајакса, Тотенхема и Бенфике, а сада штопера Андерлехта, који му је брзо одговорио.

"Вероватно и нападамо оволико лоше јер смо престари, зар не?", изјавио је Фертонген.

То је продубило конфилкт који се наставио у свлачионици где је, наводно дошло до туче. У њу се умешао и капитен Еден Азар, а према писању медија, морао је да интервенише Ромелу Лукаку и да их раздваја.

Епилог свега јесте да је дошло до потпуног расула у екипи. Де Брујне и голман Тибо Куртоа завршили су сваку комуникацију, Азар је прекинуо односе са Леандром Тросаром, док је "пукло" и на релацији Ромелу Лукаку – Миши Батшуаји.

Белгијски медији подсетили су да Де Брујне годинама не разговара са Куртоом, од афере у којој га је бивша девојка преварила са голманом и саиграчем из репрезентације.

Међутим, чувар мреже Реал Мадрида изјавио је да су те информације потпуна измишљотина.

"Немамо проблема у екипи. Те су приче измишљене како би се створила лоша атмосфера. Али сад смо још више мотивисанији да победимо Хрватску у четвртак. Био сам љут кад смо изгубили од Марока, али за 20 минута било је као да се ништа није догодило", рекао је Куртоа.

"Има превише лажи, причале су се приче које нису истините, да сам разбијао по свлачионици. Били смо разочарани, али нисмо викали, од тога нема користи. Јуче смо све разјаснили у приватном разговору."

Еден Азар демантовао је да је дошло до туче.

"Ништа се велико није догодило после Марока. Имали смо добар разговор на којем смо свашта рекли. Сад желимо да победимо Хрватску. Имамо два дана да се припремимо. Рекли смо да морамо играмо боље", истакао је још један члан "краљевског клуба".

Он је додао да ће тим учинити све да се нађе међу 16 најбољих репрезентација на свету.

"Велика су очекивања, а ми нисмо показали добру игру. Потрудићемо се да је покажемо. Заједно смо сели јуче, сви играчи и особље. Сви смо рекли оно што смо си морали рећи. Одлучили смо да би било боље да искуснији играчи дођу данас на конференцију за медије", закључио је Азар.

Белгија против Хрватске игра у четвртак од 16 часова.

image
VV inauguration
banner