Спорт

Фудбалери Звезде већ у четвртак могу да обезбеде шампионску титулу

Фудбалери Црвене звезде би већ у четвртак против ТСЦ-а могли и математички да обезбеди шампионску титулу - 35. у клупској историји, а седму узастопну
Фудбалери Звезде већ у четвртак могу да обезбеде шампионску титулу© Dusan Milenkovic/ATAImages

Пет утакмица до краја шампионата, Звезда има 11 бодова предности у односу на другопласирани Партизан.

Екипа Владана Милојевића могла би већ у четвртак да обезбеди освајање нове титуле, 35. у клупској историји, а за тако нешто могућа су два сценарија.

Први сценарио је да Црвена звезда савлада ТСЦ на "Маракани", а да Партизан не победи Војводину, чиме би црвено-бели четири кола пред крај сезоне имали 13 или 14 бодова више од вечитог ривала.

Други сценарио је да Црвена звезда ремизира са ТСЦ-ом, а да Партизан изгуби од Војводине, чиме би предност износила 12 бодова, а с обзиром на чињеницу да су црвено-бели плеј-оф дочекали као првопласирани, те да се то гледа испред међусобног скора и гол разлике, шампионска трка би била решена.

Звезда након ТСЦ-а игра са Младости (гостовање), Радничким 1923 (код куће), Напретком (гостовање) и Чукаричким (код куће).

Партизан после Војводине очекују сусрети против Напретка (гостовање), Младости (код куће), Чукарички (гостовање) и Радничког 1923 (код куће).

image