Спорт

Синер и Алкараз се мучили, па прошли у четвртфинале Мадрида - Рус и Немац их "препали"

Мучила су се двојица главних фаворита на мастерсу у Мадриду, али су пласман у четвртфинале успели да изборе
Синер и Алкараз се мучили, па прошли у четвртфинале Мадрида - Рус и Немац их "препали"© Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Први носилац Јаник Синер елиминисао је Карена Хачанова после три сета, док је на сличан начин славио и други носилац Карлос Алкараз и то против Јан-Ленарда Штруфа.

Синер је до победе над Русом стигао тек након преокрета, пошто је Хачанов одиграо сјајан први сет који је у финишу направљеним брејком успео да реши у своју корист 7:5.

Италијан, по први пут први носилац на неком мастерсу, у одсуству Новака Ђоковића, направио је преокрет у наставку славивши 6:3, 6:3 у другом и трећем сету, тако наставивши поход ка завршници такмичења.

А у престоници Шпаније, много је било оних који су се забринули за љубимца домаће публике. Алкараз је савладао Штруфа 6:3, 6:7 (5), 7:6 (4), након што је Немац успео да "украде" други сет у неизвесној завршници и потом одведе меч у тај-брејк у трећем спасивши три меч лопте при резултату 5:3.

Алкараз је у тај-брејку потом повео 3:0, Штруф се вратио на 4:4, али није успео да овај изузетно узбудљив дуел комплетира правом сензацијом у Мадриду. Шпанац се извукао и успео да се пласира међу осам најбољих на турниру.

Претходно је изненађење начинио Франсиско Серундоло елиминисавши четвртог носиоца Александера Зверева 6:3, 6:4.

Синера у четвртфиналу очекује бољи из меча Феликса Оже-Алијасима и Ккаспера Руда, Серундоло ће играти против Тејлора Фрица, док ће Алкараз на мегдан Андреју Рубљову. Последњи четвртфинални пар ће чинити Данил Медведев и бољи из дуела Рафаел Надал - Јиржи Лехечка.

image