Спорт

Јокић разбија, али није довољно - шамар шампиону у Денверу, има неко бољи од Србина

Победио је Денвер у првом колу плеј-оф серије Лос Анђелес Лејкерсе, али се још тада видело да се рањиви, а сада су то потврдили Тимбервулвси на старту полуфиналне серије Западне конференције
Autor: YouTube / FreeDawkins

Денвер је поражен на свом терену од Минесоте 99:106, чиме су гости одмах стигли до "брејка" и вођства у серији од 1:0, а актуелним шампионима није помогао ни невероватни Никола Јокић.

Србин је завршио меч са 32 поена, осам скокова и девет асистенција за 40 минута на паркету.

Уз то, нешто слабије га је ишао шут (44 одсто из игре), а имао је и три украдене, али и чак седам изгубљених лопти.

Ипак, ништа то није вредело поред феноменалног Ентонија Едвардса, с разлогом првог пика на драфту 2020. године - убацио је Денверу 43 поена, уз седам скокова и три асистенције и показао због чега се од њега очекују тако велике ствари у будућности.

Он је мучио Нагетсе током читавог меча, а и Карл-Ентони Таунс је био одличан са 20 поена. Са друге стране, у пораженом тиму Денвера, Мајкл Портер јуниор је такође убацио 20, док је Џамал Мареј додао 17 поена.

Денвер је на овом мечу имао вођство само током друге и треће деонице, али су их слабији проценти шута, нарочито за два поена, скупо коштали. Ово је био тек трећи пораз Денвера у плеј-офу на домаћем паркету од 2022. године.

image