Спорт

Јокић и Денвер спремају одбрану за Минесоту: Едвардс има све у свом арсеналу

Окршај две од три најбоље екипе на Западу донеће нам првог финалисту
Јокић и Денвер спремају одбрану за Минесоту: Едвардс има све у свом арсеналуGetty © AAron Ontiveroz/MediaNews Group/The Denver Post via Getty Images/Contributor

Најбољи кошаркаш света Никола Јокић изјавио је да се Денвер увелико припрема како би зауставио најбоље играче Минесоте.

Нагетси и Тимбервулвси састаће се у полуфиналу плеј-офа Западне конференције, а први меч на програму је у Колораду у ноћи између суботе и недеље.

Екипа Мајка Мелоуна актуелни је шампион најјаче лиге света, али су сви у Денверу свесни колико их тежак посао очекује.

"На овом тренингу смо се упознавали мало боље са Вулвсима, са њиховим акцијама, шта ће радити у нападу и одбрани. Мање-више исто као и пред сваку утакмицу. На нашим утакмицама ове године увек је неко изостајао, нама или њима, сада ће први пут обе екипе бити комплетне, видећемо", рекао је Јокић.

Биће то сусрет најбоље одбране и једног од најбољих напада у НБА.

"Минесота је прва одбрана лиге, агресивни су на том делу терена. То је кључ – морамо да видимо како с тиме да се изборимо. У нападу имају много оружја, користе скоро сваког играча, надам се да ћемо имати одговор на тај изазов."

Вулвси су у првој рунди декласирали Сансе са 4-0 у победама.

"Веома су опасан тим, могу да имају одговор на све – да играју с ниском поставом, али и са нешто вишом. Не смемо да губимо превише лопти, у сваком поседу морамо да шутнемо. То је веома важно, опасни су у контри и талентовани су, сви трче и сви могу да погоде."

Главни играч Вулвса је Ентони Едвардс, који је против Финикса бележио просечно 31 поен, 8 скокова и 6,3 асистенције.

"Невероватан је, опасан играч. Талентован играч који има све у свом арсеналу, а има и саиграче као подршку. Забаван је момак, надам се да ћемо се и ми забавити", закључио је Јокић.

У другом полуфиналу Западне конференције састаће се Оклахома Сити тандер и Далас меверикси.

image