Спорт

Почиње мастерс у Риму - Новак жели седму титулу у "вечном граду" и спрема се за Ролан Гарос

Мечевима првог кола почиње мастерс у Риму, последње "припремно" такмичење пред Ролан Гарос. Новак Ђоковић поход на седму титулу у престоници Италије креће од другог кола, док ће од српских тенисера учествовати још Душан Лајовић, Миомир Кецмановић и Хамад Међедовић
Почиње мастерс у Риму - Новак жели седму титулу у "вечном граду" и спрема се за Ролан ГаросGetty © Tullio Puglia

Новак Ђоковић стигао је у Рим, где га чека напад на седми трофеј на једном од омиљених мастерса.

Најбољи тенисер света већ је тренирао у "вечном граду" у друштву Ненада Зимоњића, а такмичење почиње у другом колу, пошто је постављен за првог носиоца.

Новак није играо скоро месец дана, прескочио је мастерс у Мадриду, како би се спремио за турнир на теренима "Форо Италика", који је и последњи припремни за други гренд слем у сезони - Ролан Гарос.

Противник Ђоковићу на старту турнира биће победник дуела између руског тенисера Романа Сафијулина и "лаки лузера" из квалификација, Француза Корентана Мутеа.

Новак је у каријери на мастерсу у Риму остварио импозантан скор од 67 победа и 11 пораза.

Највећи Новаков ривал Рафаел Надал учествоваће на турниру у Риму, на којем је већ освојио 10 титула у каријери, али због повреда су одсутни Карлос Алкараз и Јаник Синер.

Ђоковић је прошле године стао у четвртфиналу, где га је поразио Холгер Руне, док је титулу освојио Данил Медведев.

У Риму ћемо гледати још тројицу српских тенисера - Душан Лајовић и Миомир Кецмановић своје место у главном жребу нашли су захваљујући пласману на АТП листи, док је Хамад Међедовић успешно прошао квалификације.

Дуцијев противник у првом колу биће домаћи тенисер Лоренцо Сонего, Миша се састаје са Американцем Брендоном Накашимом, док ће млађаном Хамаду ривал бити Аутралијанац Алексеј Попирин.

Мастерс у Риму игра се до 19. маја за наградни фонд од 7.877.020 евра.

image