Спорт

Сферопулос: Предност од 2:0 је нешто, али може бити и ништа

Тренер кошаркаша Црвене звезде, Јанис Сферопулос, каже да екипа мора да задржи прави приступ у наставку серије
Сферопулос: Предност од 2:0 је нешто, али може бити и ништа© Dusan Milenkovic/ATAImages

Звезда је победила Партизан у другом мечу финалне серије плеј-офа, и тако повела са 2:0.

"Честитам мојим играчима на томе како су играли. Мислим да смо заслужили победу, јер у односу на прву утакмицу играли смо бољу одбрану, а напад је био скоро исти. Као што су сви видели у првом полувремену имали смо два-три пута разлику од 6-7 поена, али због офанзивних скокова Партизан је остао у утакмици. То нам је био проблем. Причали смо о томе на полувремену и то смо регулисали у наставку" рекао је Сферопулос на конференцији за медије.

Грчки тренер упозорава да приступ мора да остане исти у наставку серије.

"Вођство од 2:0 је нешто, али може бити ништа. Ако станемо овде, немамо прави менталитет, али играчи су веома искусни и знаће како да реагују."

Новинари су питали Сферопулоса да ли је свестан да је један од ретких тренера који је пет пута у низу савладао екипу Жељка Обрадовића.

"Пре свега желим да кажем да је Обрадовић један од најбољих тренера у историји кошарке, не само у Европи. Бројеви су за новинаре, размишљам само о томе како ћемо се спремити да играмо следећу утакмицу", додао је Сферопулос.

Звездин тренер нагласио је да задовољан издањем екипе.

"Као што сам рекао, играли смо боље сад него у прошлој утакмици. Били смо мање нервозни, тада смо били више нервозни. Данас смо играли боље. Свака утакмица је другачија од претходне, то сам рекао раније и то ћу рећи за следећу, свака наредна утакмица је тежа", закључио је Сферопулос.

image