Србија и Балкан

Потпредседник Српске листе: Пантић отет од стране "Косовске полиције", не зна се где је

Игор Симић каже да је одређивање притвора Дејану Пантићу доказ институционалног насиља чији је циљ нескривени прогон српског народа са КиМ
Потпредседник Српске листе: Пантић отет од стране "Косовске полиције", не зна се где је© Milos Tesic/ATAImages

"Хапшење Срба на основу некаквих тајних спискова Приштине срамота је на образу међународне заједнице која ниједним гестом ни изјавом није осудила овакав притисак на Србе", изјавио је у Косовској Митровици потпредседник Српске листе Игор Симић реагујући на данашњу одлуку суда у Приштини да одреди једномесечни притвор  бившем полицајцу КПС Дејану Пантићу који је ухапшен.

Додао је да је Дејан Пантић је невин, као и Миљан Аџић и сви остали које је Приштина ставила на списак за хапшење и нагласио да представници српског народа захтевају да се обустави прогон који дестабилизује ситуацију на КиМ.

Симић каже да је у поступку у коме "тужилаштво није предочило ниједан доказ против Дејана Пантића, кога очигледно косовска полиција држи на непознатој локација попут отмичара", суд одредио Пантићу притвор по принципу кадија те тужи, кадија ти суди.

"Делује нереално у 21. веку на тлу Европе, али је на овим просторима то свакодневица, господин Пантић, од тренутка када је отет од стране `Косовске полиције`, није имао контакт са породицом и адвокатом, нити му је омогућено да их обавести где се налази и у каквом је здравственом стању, имајући у виду да је тежак срчани болесник", нагласио је Симић.

У таквим околности, како каже, више је него очигледно да ово није правни процес већ класично институционално насиље са циљем нескривеног прогона српског народа на овим просторима.

"Породице Аџић и Пантић данима пролазе агонију јер су њихови чланови криви јер су Срби, и зато јер господа међународни представници не хају за патње нашег народа", речи су Симића.

image
VV inauguration
banner