Србија и Балкан

Грчки министар одбио да се слика испред лога "Косова"

Никос Дендијас је са приштинском министарком Доником Гервалом Шварц разговарао о сарадњи у различитим областима, регионалном развоју и дијалогу Приштине и Београда
Грчки министар одбио да се слика испред лога "Косова"© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

Министар спољних послова Грчке Никос Дендијас одбио је да одржи конференцију за новинаре и да се фотографише испред лога такозване Републике Косово у приштинском министарству спољних послова, преноси приштински портал "Економија онлајн".

Уместо тога, Дендијас је са приштинском министарком Доником Гервалом Шварц одржао конференцију у конференцијској сали, где није било логоа, већ само грчка и застава тзв. Косова.

Шеф грчке дипломатије и представница Приштине пропустили су обичај и да се сликају на улазу, јер и на њему пише "Република Косово", наводи "Економија онлајн".

Дендијас је на Твитеру објаснио да је са министарком "Косова" разговарао о сарадњи у различитим областима, регионалном развоју и дијалогу Приштине и Београда.

Грчки дипломата на "Косово" је иначе дошао након што је јуче боравио у Београду где се састао са српским колегом Ивицом Дачићем.

"Настављамо са подршком дијалогу између Београда и Приштине како би се постигло правно-обавезујуће решење. Споразуми који су потписани у прошлости су важни и морамо да инсистирамо да се поштују. Ово што сам рекао поновићу и у Приштини", рекао је грчки министар који је присуствовао и обележавању крсне славе председника Србије Александра Вучића.

image