Србија и Балкан

Срби и даље на барикадама, вече без инцидената

Север КиМ је блокиран на укупно 11 места, а од јутрос су блокирана и још два прилаза центру Северне Митровице
Срби и даље на барикадама, вече без инцидената© Зоран Шапоњић

Више стотина Срба и даље је на барикадама на северу Косова и Метохије, а вече протиче мирно и без инцидената, јавља извештач портала РТ Балкан.

Упркос киши и хладном времену, на највећој барикади у Рудару Срби проводе вече под шаторима и крај логорских ватри. Ова барикада је у понедељак увече додатно ојачана, а све очи Срба са севера КиМ сада су упрте у Рашку, где би током ноћи председник Србије Александар Вучић требало да разговара са њиховим представницима.

Север Косова вечерас је блокиран на укупно 11 места. Од јутрос прилази центру Северне Митровице блокирани су и из правца Бошњачке махале, односно источног моста на Ибру и из правца Дудиног крша, односно новог моста на око километар од центра Северне Митровице, а градом учестало патролирају припадници Кфора и Еулекса.

Магистрала од Косовске Митровице ка Јарињу и даље је блокирана у Србовцу, Ибарској слатини и Лешку.

Између барикада у Србовцу и Ибарској слатини је контролни пункт који су пре неколико дана поставили припадници тзв. косовске специјалне полиције.

Магистрала од јужног дела Косовске Митровице према Брњаку блокирана је на три места: у Зупчу, Варагама и Газиводама.

Током дана, из Лепосавића је стигла вест да су мештани блокирали алтернативни пут у селима Вуча и Каменица и тако спречили да тим путем према Јарињу прођу возила косовске полиције.

image
VV inauguration
banner