Србија и Балкан

ЕУ похвалила "Косово" на Твитеру, па се предомислила након напада на Србе

Објава на Твитеру и текст на сајту ЕЕАС су обрисани, али Гугл их је "запамтио", те је остао траг на интернету
ЕУ похвалила "Косово" на Твитеру, па се предомислила након напада на Србеwww.globallookpress.com © Marcel Lorenz via www.imago-imag/www.imago-images.de

На Бадњи дан, када су у Готовуши, месту код Штрпца рањени 11-годишњи Стефан Стојановић и 21-годишњи Милош Стојановић, Канцеларија ЕУ на "Косову" је на друштвеној мрежи Твитер објавила твит у којем се наводи да се тзв. Косово "сврстало на праву страну историје", који је, у међувремену, обрисан.

"'Косово' се сврстало на праву страну историје. Кризе, изазови и могућности. Прочитајте изјаву амбасадора ЕУ на 'Косову'", стајало је јуче у твиту Канцеларије, уз линк на текст постављен на сајту Европске спољне службе (ЕЕАС).

Објава на Твитеру и текст на сајту ЕЕАС су обрисани, али Гугл их је "запамтио", те је остао траг на интернету, јавља Косово онлајн.

Иначе, текст на сајту ЕЕАС, што се може видети из "трага" на Гуглу, се тицао политике тзв. Косова у вези сукоба у Украјини, као и шансе која се створила за Западни Балкан.

"Заузевши јасан став против руске агресије на Украјину, 'Косово' се сврстало на праву страну историје", једино је што је остало од избрисаног текста на ЕЕАС.

Портпарол ЕУ Петер Стано саопштио је данас да "ЕУ оштро осуђује јучерашње рањавање дечака и младића" на КиМ.

image