Србија и Балкан

Пронађено тело мушкарца којег је однела набујала река, покушавао да спаси комшију

Два становника Новог Пазара су изгубила живот, а специјална екипа ронилаца и даље трага за другом несталом особом
Пронађено тело мушкарца којег је однела набујала река, покушавао да спаси комшију© FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ/ bg

Тело једне особе нађено је данас у реци Трнавици у близини Новог Пазара, потврдио је МУП.

Ради се о једној од две особе које су јуче упале у набујалу реку и удавиле се, а тело су приметили мештани и обавестили полицију која је изашла на лице места и утврдила да се ради о 56-годишњем мушкарцу који је ушао у Трнавицу како би покушао да спаси старијег комшију. 

Они су покушавали да спрече изливање воде у дворишта својих кућа, а поред њих, у Трнавицу је упао још један мушкарац, међутим он је успео да доплива до обале и уз помоћ комшија да се спасе из воде.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је за Танјуг да су током ноћи спасилачке екипе и екипе МУП-а и свих јавних предузећа дежурале и пратиле ситуацију, као и да су тренутно знатно смањени водостаји у свим рекама.

Он је потврдио да су два становника Новог Пазара изгубила живот и да специјална екипа ронилаца Жандармерије трага за другом несталом особом.

Градоначелник је навео да су јутрос на Кризном штабу одређени прироитети у санацији и омогућавању комуникације на оштећеним путевима и помоћи онима који су претрпели штету и да су екипе које треба да одреде њен степен на терену.

"Данас ћемо имати информације о броју домаћинстава и привредних субјеката који су претрпели штету", саопштио је Бишевац уз напомену да желе што пре да санирају критичне тачке пошто је најављено да ће падавина бити и у наредном периоду.

Због обилне кише и изливања река у Новом Пазару је на снази ванредна ситуација, река Ибар излила се на територији општине Рашка, а у Тутину се излио Видрењак.

image
VV inauguration
banner