Србија и Балкан

Зубин Поток задесила поплава каква се не памти, најтеже у насељу Јагњеница

Породицама које су биле принуђене да напусте своје домове понуђен привремени смештај у Студентском дому у Зубином Потоку
Зубин Поток задесила поплава каква се не памти, најтеже у насељу Јагњеница© Printskrin/Tanjug/TV Most

У невремену које се догодило у општини Зубин Поток највише је погођено насеље Јагњеница, а мештанима тог насеља понуђен је смештај у Студентском дому, рекла је чланица Привременог органа општине Зубин Поток Латинка Утвић.

Утвић је рекла да је јуче општину Зубин Поток задесило невреме какво се не памти, како кажу најстарији мештани, у последњих 50 година.

Она је за ТВ Мост навела да је у поплавама страдала комплетна општина Зубин Поток, а највише насеље Јагњеница у којем углавном живе избегличке и интерно расељене породице, које су морале да напусте своје домове.

"Нажалост ове породице је већ једном живот натерао да изађу из својих домова и то им се десило поново", казала је Утвић.

Додала је да је породицама које су биле принуђене да напусте своје домове понуђен привремени смештај у Студентском дому у Зубином Потоку.

"Они су јуче због јаких бујичних поплава успели да само у шорцевима изађу са својом децом из својих кућа и да оду код својих најближих", казала је Утвић.

Истакла је да ће општина заједно са Канцеларијом за КиМ и Владом Србије учинити све да помогне становништву угроженом у поплавама.

image