Србија и Балкан

Због снега отежан саобраћај, МУП апелује да грађани не крећу на пут

Никако не би требало да крећу на пут у правцу Сјенице, Копаоника и Рашке, поручују надлежни
Због снега отежан саобраћај, МУП апелује да грађани не крећу на пут© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ JELENA DEŠIĆ

Снег који од јуче пада у вишим пределима Србије направио је проблеме широм земље, а МУП апелује на грађане да не крећу на пут, посебно на путним правцима који су непроходни. 

"Никако не би требало да крећу на пут у правцу Сјенице, Копаоника и Рашке. Путеви ка Копаонику су били у прекиду. Сада је ситуација нормализована. Проходни су путеви Јошаничка Бања-Копаоник и Рудница-Копаоник, док је још увек непроходан пут Брус-Копаоник, али напомињемо да нема завејаних лица", истакли су из МУП-а за РТС.

Одвијање саобраћаја на путном правцу Нови Пазар - Сјеница и даље је у прекиду због снежних наноса које ствара јак ветар. Блокирани су и регионални путеви на Пештерској висоравни потврђено је РТС. 

Током ноћи, припадници МУП-а Србије, евакуисали су завејане мештане на путу Сјеница-Нови Пазар, у месту Брњица.

Полиција зауставља возила у селу Беле воде. Путни правци ка Копаонику из општине Рашка проходни су уз обавезну употребу ланаца.

Пут Рашка -Голија је у прекиду.

У ужичком крају путеви су проходни, али има снега и саобраћај је отежан.

Ноћас је ангажовано 20 камиона и пет тешких машина зимске службе, преноси РТС. Највећи проблем прави ветар који на превојима ствара наносе. Забрањен је саобраћај камионима с приколицама и шлеперима. У планинским деловима висина снага је око један метар.

Поједини потрошачи на подручју Чачка, Лучана, Новог Пазара су остали без електричне енергије.

image
VV inauguration
banner