Србија и Балкан

Вучић са амбасадорима Квинте: Без ЗСО дијалог губи смисао

Вучић је инсистирао на формирању Заједнице српских општина, чије је успостављање договорено Бриселским споразумом
Вучић са амбасадорима Квинте: Без ЗСО дијалог губи смисао© Instagram/buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадоре земаља Квинте при ОЕБС-у у Бечу и највише дипломатске представнике тих земаља у Београду и са њима разговарао о ситуацији на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине, као и о другим регионалним питањима.

Вучић је још једном поновио да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином и инсистирао на формирању Заједнице српских општина, чије је успостављање договорено Бриселским споразумом, јер у супротном учешће у дијалогу губи смисао, саопштила је Служба за информисање председника републике.

Председник Вучић и амбасадори Квинте разговарали су и о безбедносној ситуацији у Европи, као и евроинтеграцијама Србије.

Председник је посебно истакао да Србија цени добру сарадњу са ОЕБС-ом као једном од најзначајнијих међународних организација, као и њеном мисијом у Србији, наведено је у саопштењу.

Такође, у Бриселу је почео дводневни самит лидера Европске уније. Том приликом ће, како је за Танјуг најавио високи европски званичник, Београду и Приштини биће послата порука да се очекује брзи напредак у дијалогу с циљем нормализације односа.

Западни Балкан ће, како је најављено, бити споменут у закључцима самита.

Други неименовани извор наводи да су лидери ЕУ одлучили да повећају притисак  на Београд и Приштину, од којих очекују напредак у дијалогу и преговоре који воде нормализацији односа.

Вучић у Куршумлији 

Председник Србије ће данас у подне присуствовати свечаном отварању реконструисаног хотела "Планинка" у Куршумлијској бањи.

Након отварања хотела, председник ће разговарати са грађанима Месне заједнице Мердаре, саопштила је служба за сарадњу с медијима председника Републике. 

image