Србија и Балкан

Вучић: Србија данас има један од најснажнијих економских система у Европи

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас обележавању 100 година пензијског система у Србији
Вучић: Србија данас има један од најснажнијих економских система у Европи© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће од 1. октобра у Србији почети да се користе пензионерске картице које ће важити у целој земљи које ће пензионерима омогућити бројне повластице, од попуста на услуге у маркетима, на ауто-путевима, као и плаћање летовања и зимовања.

"Од такве картице ћете имати само користи", најавио је Вучић.

Вучић је рекао да је захвалан пензионерима што су разумели све проблеме у којима се држава налазила и додао да су они разумели шта су потребе државе и знали "како се болест лечи", говорећи о одлуци државе да смањи пензије за 40 одсто пензионера.

"Пензионери имају толико искуства да код њих преваре не пролазе, да трикови не пролазе и да знају да само својим радом могу да се оствари бољитак", рекао је Вучић.

Вучић је поручио да ће пензије одсада пратити раст плата и да ће бити све веће.

"Србија данас има један од најснажнијих економских система у Европи", поручио је Вучић додајући да Србија има мањи јавни дуг од Немачке и других европских земаља.

Како је рекао, без пензионера у Србији ништа не би могло да буде произведено, те да су плате у јавном сектору порасле захваљујући томе што су пензионери разумели колико је била важна економска реформа.

image
VV inauguration
banner