Србија и Балкан

Ердоган честитао Дан државности: Пријатељском народу Србије желим мир и благостање

Поводом Дана државности стижу бројне честитке и поруке од светских званичника, а међу њима је и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Ердоган честитао Дан државности: Пријатељском народу Србије желим мир и благостање© Instagram/buducnostsrbijeav

Председник Александар Вучић примио је данас писмо честитку председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана поводом Дана државности Србије у којој се изражава уверење да ће две земље наставити позитиван замах у својим односима.

"Уважени председниче, цењени пријатељу, желео бих да у име свог народа и у лично име, Вашој екселенцији и пријатељском народу Србије од срца честитам Дан државности. Потпуно сам уверен да ће се наставити позитиван замах у нашим односима са Србијом, којима у погледу стабилности и будућности Балкана придајемо посебан значај и да ће се наша сарадња у наредном периоду проширити на још више поља", наводи се у честитки Ердогана, саопштила је прес служба председника Србије.

Ердоган је изразио уверење да ће узајамне посете на високом новоу додатно учврстити односе, као и да би био срећан да сретне Вучића на Дипломатском форуму који се одржава од 10. до 12. марта у Анталији.

"Користим ову прилику да у име свог народа и лично име, Вашој екселенцији пожелим срећу и добро здравље, а пријатељском народу Србије мир и благостање", наводи се у честитики турског председника.

image
VV inauguration
banner