Србија и Балкан

Додик: Нећемо прекинути добре односе са Русијом

Желимо да односи са Русијом буду још бољи, рекао је председник РС и оценио да БиХ није проглашена за непријатеља Русије само зато јер је политика Српске била конструктивна
Додик: Нећемо прекинути добре односе са Русијом© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик рекао је да Српска остаје изван сврставања на било коју страну када је у питању сукоб у Украјини.

"Упркос бројним притисцима, нећемо прекинути наше добре односе с Русијом. Желимо да они буду још бољи и то сам јасно поручио и у интервјуу за РТРС. Ми бисмо хтели да тај сукоб престане одмах, али то не зависи од нас" - написао је Додик на свом Инстаграм налогу.

Додик додаје, да БиХ није проглашена за непријатеља Русије само зато што је политика Српске била конструктивна и тога треба да буду свесни сви и у Федерацији БиХ који су на рачун те политике остварили корист која се огледа у нижим ценама гаса.

Председник РС истиче да је у БиХ  потребно решавати питања у вези с којима постоји сагласност и да је о томе  разговарао на састанку са Борјаном Криштом и Драганом Човићем.

"Поновио сам да треба нагласити да је БиХ преговарачка страна на путу ка ЕУ, а не поданичка и да је Република Српска против чланства у НАТО-у" - истиче Додик.

Бањац: Аплауз у Думи говори све 

Председник Народне партије Српске и посланик у Народној скупштини Дарко Бањац каже за РТРС да је аплауз свих посланика Руске Думе један од најснажнијих утисака након боравка Делегације Народне Скупштине Републике Српске у вишедневној посети Скупштини Руске Федерације у Москви.

Бањац је истакао да нема интереса да се уведу санкције Русији и додао да Москва разуме став неутралности.

"Немамо интерес да уведемо санкције Русији, ми смо много мали", каже Бањац.

image
VV inauguration
banner