Србија и Балкан

ДФ позвао Милатовића и Бечића да потпишу споразум о подршци у другом кругу избора

Милан Кнежевић истиче да је он уверен да ће у други круг ући Андрија Мандић али да анти-ДПС кандидати треба да потпишу споразум и обавежу се на међусобну подршку
ДФ позвао Милатовића и Бечића да потпишу споразум о подршци у другом кругу избора© Milan Maricic/ATAImages

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић позвао је, лидера Демократа Алексу Бечића и заменика председника покрета "Европа сад" Јакова Милатовића, да са Андријом Мандићем  потпишу споразум у којем ће подржати  анти-ДПС кандидата који се нађе у другом кругу председничких избора.

"Ми као ДФ ћемо у кампањи позвати све кандидате који су против Мила Ђукановића, осим Драгиње Вуксановић Станковић, да седнемо за сто и потпишемо споразум. Ако у други круг прође Алекса Бечић, подржаћемо Алексу Бечића, ако уђе Милатовић подржаћемо Милатовића, али тражимо и од Милатовића и Бечића да подрже Андрију Мандића, ако он уђе у други круг, поручио је Кнежевић.

Кнежевић истиче да је он уверен да ће у други круг ући Андрија Мандић, али да анти-ДПС кандидати треба да  потпишу споразум и обавежу се.

"Треба да види Црна Гора ко је искрен у томе да треба да се победи Мило Ђукановић", јасан је Кнежевић у објави на Фејсбуку.

Први круг председничких избора заказан је за 19. март.

До сада су потврђене кандидатуре лидеру ДФ-а Андрији Мандићу, председнику ДПС-а Милу Ђукановићу, лидеру Уједињене Горану Даниловићу и посланици СДП-а Драгињи Вуксановић Станковић.

Државна изборна комисија данас ће расправљати о преостале три кандидатуре, председника Демократа Алексе Бечића, заменика председника Покрета Европа сад Јакова Милатовића, као и инфлуенсера Јована Радуловића.

image