Србија и Балкан

Брнабић: Три важне ствари догодиле се на састанку у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић поновио које су црвене линије Београда - "Не" "Косову" у Уједињеним нацијама и нема признања тзв. Косова
Брнабић: Три важне ствари догодиле се на састанку у Бриселу© Танјуг/Сава Радовановић

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да су се у Бриселу, приликом разговора Београда и Приштине, догодиле три важне ствари.

"Прва је да није потписано ништа, а друга да су још гласнији сви у међународној заједници, који учествују у преговорима, који кажу да је формирање Заједнице српских општина прва тачка на дневном реду", рекла је Брнабић на ТВ Пинк.

Треће, каже, је што је председник Србије Александар Вучић поновио које су црвене линије Београда - "Не" "Косову" у Уједињеним нацијама и нема признања тзв. Косова.

Напоменула је да председник Србије путује у Катар, где ће обавити изузетно важне састанке.

"Бори се за додатне инвестиције од којих ће користи имати сви наших грађани. Изборио је Србији додатно време мира и стабилности како би земља наставила да јача, каже Брнабић.

Коментаришући реакције приштинских медија након састанка у Бриселу, Брнабић истиче да политичари у Приштини подвлаче да је Вучић чувао црвене линије Србије.

Она је коментарисала и изјаву портпарола за спољну политику ЕУ  Петера Стана да тема дијалога није "међусобно признање", већ "нормализација односа".

"За то се изборио Александар Вучић, као што се изборио за ЗСО", рекла је премијерка Србије.

image
VV inauguration
banner