Србија и Балкан

Кнежевић поручио Ђукановићу: Врати нам отето

Председник Демократске народне партије Милан Кнежевић је актуелном председнику Црне Горе и председничком кандидату ДПС Милу Ђукановићу поручио да његова странка никада неће повратити власт у Никшићу
Кнежевић поручио Ђукановићу: Врати нам отето© Milan Maricic/ATAImages

Председник Демократске народне партије Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта, чији председнички кандидат је Андрија Мандић, у надахнутом и духовитом обраћању на трибини у Никшићу, поручио је да сви који сумњају погледају тробојке које се вијоре у овом граду.

Кнежевић је актуелном председнику Црне Горе и председничком кандидату ДПС Милу Ђукановићу поручио да његова странка никада неће повратити власт у Никшићу и да ће, како је казао, после Никшића морати да врати целу Црну Гору.

"Пре ће се Леси вратити кући, пре ће се Далила Дејану вратити, мени коса на локне израсти, него што ћеш ти вратити Никшић. Врати ти нама руднике, пилану, КАП, врати све што си попљачкао са члановима породице. За шта год сте се ухватили осушило се. Врати нам отето, а ми никад нећемо дозволити да неко направи похару као што си ти то чинио", поручио је Кнежевић, пренео је подгорички портал "Дан".

Онима који сумњају у ДФ поручио је да им нису ни потребни. "Док смо ми у парламенту скандирали Мило лопове неки су шапутали Францускињама - је т' аиме. Док смо ми јели мароканске сардине, неки су са Јапанкама будискињама жвакали суши и заборавили Црну Гору. Онда су кренуле литије, показали смо снагу и племенитост постављајући на врху листе човека којег је само знала своја фамилија, рекао је Кнежевић означивши притом бившег премијера Здравка Кривокапића.

Бившег премијера Кривокапића су, казао је, више кречили него пешачки прелаз испред школе "Олга Головић".

"Видећеш Кривокапићу све у четвртак ко је на којој страни. Док си ти Ђукановића називао уваженим господином, за нас је он лопов", навео је Кнежевић и поручио да се "куну Богом да ће подржати Јакова Милатовића и Алексу Бечића задњом капи крви уколико прођу у други круг председничких избора".

"Ми нећемо да се миримо са Ђукановићем, али смо спремни да пружимо руку нашој сиротињи. Они који су се огрешили о законе треба да иду у Спуж па у прошлост. Нећемо никад издати, јер ову идеју не може нико да заустави. Ову идеју сте ви створили и ова идеја је заслужила да побeди у Црној Гори. Ако издамо, ископали се дабогда", рекао је Кнежевић.

На трибини је говорио и лидер СНП Владимир Јоковић, чија странка је подржала председничког кандидата Мандића, и поручио да треба добро запамтити какав је био Никшић и какав је сада.

Поручио је и да Ђукановић председничком кандидатуром може само да понуди нову аферу и ништа више.

"Знамо добро шта су радили и од нас и од Никшића. Све време су делили и сад приговарају Мандићу што прича о помирењу. Неки су све поделили, сем државне имовине коју су узели за себе. Желимо потпуно помирење Црне Горе, али они који су је делили и прогонили цркву и народ морају да одговарају, поручио је, између осталог, Јоковић.

image
VV inauguration
banner