Србија и Балкан

Мандић: Нудимо помирење, али не криминалцима и корупционашима

Председнички кандидат Демократског фронта Андрија Мандић поручио је да је за завршетак операције уклањања режима Мила Ђукановића потребно искуство
Мандић: Нудимо помирење, али не криминалцима и корупционашима© Antonio Ahel/ATAImages

Председнички кандидат Демократског фронта Андрија Мандић поручио је да је политика тог савеза помирење, али и да то не важи, како је казао, за криминалце, корупционаше и оне који су опљачкали државу, већ за поштене људе који су некад гласали ДПС, а нису кршили законе.

"Тиме показујемо да смо већи и бољи од оних који су дуго владали Црном Гором. Ми имамо обавезу да сачувамо наш народ и ову земљу и зато водимо политику помирења. То је по људским и божјим законима најбоље за све", истакао је Мандић синоћ на конвенцији на Жабљаку.

Рекао је да је Демократски фронт повлачио паметне потезе у политици и захваљујући томе су, казао је, стекли велико искуства.

"Код млађих кандидата се, поред даровитости и енергије, примећује недостатак искуства. Конкретно, са Милатовићем смо направили договор да он буде градоначелник Подгорице. Чим му се указала прилика, оставио је то место, кандидовао се за председника и све што је обећао Подгоричанима је остало по страни", објашњава Мандић.

Тако, како каже, ти млади људи највише наносе штете себи и народ препознаје то неискуство и ужурбаност која није добар савезник у политици. Рекао је да предстоји период обнове Црне Горе.

"Наши људи запошљавају на стотине људи у профитабилним предузећима. Показује се да честити људи који неће да пљачкају народ и краду своје компаније, могу да ураде нешто добро за све", рекао је Мандић и поручио да је за завршетак операције уклањања режима Мила Ђукановића потребно искуство.

image