Србија и Балкан

Милатовић: Нема сумње у моју победу, можемо говорити само о разлици која ће бити велика

Једино коме је у неком интересу да креира инциденте то је садашњи председник државе. Уколико дође до инцидената, знајте од кога долазе, поручује Јаков Милатовић
Милатовић: Нема сумње у моју победу, можемо говорити само о разлици која ће бити велика© Зоран Шапоњић

Сигуран сам у своју победу, мислим да ће тако коначно доћи до пораза симбола режима који је Црном Гором управљао у последњих 30 и више година и да ћемо од данас направити још један велики корак напред када је у питању помирена, богата, праведнија Црна Гора и коначно, Црна Гора свих нас, поручује председнички кандидат Покрета "Европа сад" Јаков Милатовић пошто је гласао у другом кругу председничких избора.

"После првог круга разлика у моју корист је неких 70.000 гласова, то је за Ђукановића у овом тренутку недостижно. Можемо једино говорити колика ће бити разлика, а ја верујем да ће она бити велика у моју корист и да ће Црна Гора, коначно, у пуном смислу те речи бити слободна земља", рекао је он.

Милатовић је изјавио да је 2. април историјски дан за Црну Гору, позвао је "све грађанке и грађане Црне Горе да искористе своје бирачко право". 

"Желим да овај дан прође у најбољем реду, верујем да ће  тако и бити, верујем да је Црна Гора зрела као друштво да оловком мења председнике, да оловком мења владе. Једино коме је у неком интересу да креира инциденте то је садашњи председник државе. Уколико дође до инцидената, знајте од кога долазе", рекао је Милатовић. Упитан какве односе у будућности, ако буде изабран жели са Србијом, Милатовић је рекао да и са Србијом и другим државама западног Балкана жели најбоље могуће односе.

"Приоритет број један за Црну Гору је пуноправно чланство у ЕУ. Али, не про форме, него суштине ради. Као човек који је и професионално и академски обликован у Западној Европи сматрам да имам довољно искуства и воље да Црну Гору уведем у Европску унију. Али, увек када говорим о Европској унији, говорим и о регионалним економским интеграцијама", наводи Милатовић додајући да су добри односи са Србијом високо на листи приоритета:

"Залажем се за апсолутно најбоље односе и са Србијом и са свим земљама западног Балкана. Жао ми је што то у претходном периоду није било тако и мислим да ћу са позиције председника Црне Горе и, наравно, са Владом Црне Горе учинити све да прошлост ставимо у прошлост и да заједнички градимо економски снажнију будућност и грађана Црне Горе и Србије и свих осталих земаља западног Балкана", наглашава Милатовић. 

Председнички кандидат је, иначе, на гласање дошао без личне карте коју је заборавио код куће, а ту несмотреност објаснио је следећим речима: 

"То вам се дешава кад вам супруга у задњем тренутку сугерише да промените одело. Како увек послушам своју супругу, тако сам уместо неког плавог које сам био наменио, обукао ово сивкасто а лична карта ми је остала у плавом", открива детаље "пеха" Милатовић. 

image