Србија и Балкан

Борељ: ЕУ ће подржати текст декларације о несталима на Косову и Метохији

Европски комесар је нагласио да обе стране морају избегавати било какве ескалације, и додао да је у току спровођење онога на шта су се Београд и Приштина обавезали на свом европску путу
Борељ: ЕУ ће подржати текст декларације о несталима на Косову и Метохији© TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bs

Текст Декларације о несталима на Косову и Метохији, који су главни преговарачи Београда и Приштине постигли на састанку у Бриселу подржаће Европска унија на наредном састанку на највишем нивоу, поручио је данас европски комесар за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.

"Договор који је постигнут на јучерашњем састанку главних преговарача о Декларацији о несталима први је корак. Ми ћемо га подржати на наредном састанку на високом нивоу, који ћу ја сазвати", написао је Борељ на Твитеру.

Он је нагласио да обе стране морају избегавати било какве ескалације, и додао да је у току спровођење онога на шта су се Београд и Приштина обавезали на свом европску путу.

Посећамо да је директор Канцеларије за Косово и Метохију и шеф преговарачког тима Београда Петар Петковић изјавио након завршеног састанка са главним преговарачем Приштине Бесником Бисљимијем и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком да је утврђен текст декларације о несталима који ће бити усвојен на састанку на високом нивоу.

image