Србија и Балкан

Акција "Армагедон": Ухапшено 12 особа због малолетничке порнографије

Сумњиче се да су уговарали и остварили састанак са малолетним лицима у циљу ступања у сексуалне односе
Акција "Армагедон": Ухапшено 12 особа због малолетничке порнографијеwww.globallookpress.com © imago sportfotodienst

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије, у оквиру акције "Армагедон", ухапсили су 12 особа, док ће против једне бити поднета кривична пријава у редовном поступку за иста кривична дела, саопштено је данас МУП.

Осумњичени су ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривична дела прибављање, приказивање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију и полно узнемиравање.

Како се наводи у саопштењу, ухапшени су П. Р. (1976) из Вршца, С. И. (1979) из Београда, Д. Ф. (1972) из Бечеја, П. Г. (1978) из Аде, Л. Р. (1961) из Бачке Тополе, Ј. С. (1972) из Прокупља, С. В. (1961) из Великог Градишта, Е. Г. (1975), В. Д. (1989), С. П. (1989) из Новог Сада, У. С. (1989) из Шапца и Д. М. (1974) из Крагујевца.

Сумња се да су они у дужем временском периоду, путем интернета преузимали, складиштили на својим уређајима и делили садржаје настале искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе, као и путем друштвених мрежа и мобилних апликација, ступали у контакт са малолетним лицима којима су приказивали и од њих прибављали садржај настао искоришћавањем деце за порнографију.

Како је саопштио МУП, они се сумњиче и да су уговарали и остварили састанак са малолетним лицима у циљу ступања у сексуалне односе.

Одређено им је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала и ПС Смедеревска Паланка, акцију су спровели у сарадњи са Посебним тужилаштвом за ВТК Вишег јавног тужилаштва у Београду.

image