Србија и Балкан

Вучић на састанку са Зијаде: Разговор о притисцима и непрестаном угрожавању Срба на КиМ

Србија настоји да на сваки начин сачува мир, обезбеди бољи и сигурнији живот за све грађане, а на том путу су поштовање одредби УН и наставак ангажмана УНМИК од суштинског значаја, написао је Вучић у објави на Инстаграму
Вучић на састанку са Зијаде: Разговор о притисцима и непрестаном угрожавању Срба на КиМ© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са специјалном представницом генералног секретара Уједињених нација и шефицом Мисије УНМИК Каролином Зијаде и навео да је са њом разговарао о притисцима и сталном угрожавању безбедности Срба на Косову и Метохији.

"Конструктиван разговор са Каролином Зијаде о свим проблемима, притисцима и непрестаном угрожавању безбедности Срба на Косову и Метрохији од стране Куртијевог режима, али и о изостанку адекватне реакције међународне заједнице", навео је Вучић.

"Поновио сам да Србија настоји да на сваки начин сачува мир, обезбеди бољи и сигурнији живот за све грађане, а да су на том путу поштовање одредби УН и наставак ангажамана УНМИК од суштинског значаја", написао је Вучић на Инстаграму.

Он је пренео и да су се сагласили да су одговорна политика, регионална сarадања и економски напредак једини начини за изградњу боље будућности Балкана.

image