Србија и Балкан

Српска листа тражи најхитније повлачење специјалаца са севера КиМ

Злогласни, нелегални пункт албанских специјалаца код Бистричког моста постао је симбол репресије режима Аљбина Куртија над Србима, на коме је по други пут покушано убиство Србина, истичу из СЛ
Српска листа тражи најхитније повлачење специјалаца са севера КиМ© TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs

Српска листа најоштрије је осудила покушај убиства Србина Милана Јовановића од стране "Куртијевих специјалаца" на Бистричком мосту и захтева најхитније повлачење свих специјалних јединица које су нелегално присутне на северу Косова и Метохије.

СЛ захтева и кажњавање одговорних за покушај убиства Милана Јовановића али и Миљана Делевића, као и објављивање видео снимака које су направиле камере на Бистричком мосту за оба поменута догађаја.

 "Захтевамо најхитније повлачење свих специјалних јединица које су нелегално присутни на северу Косова и Метохије, те континуирано малтретирају српски народ на овом простору, кажњавање одговорних за покушај убиства Милана Јовановића али и Миљана Делевића, и објављивање видео снимака које су направиле камере на Бистричком мосту за оба поменута догађаја", наводи се у саопштењу Српске листе.

Ове јединице су нелегално присутне на северу КиМ, истиче се у саопштењу.

"Куртијеви специјалци који су нелегално присутни на северу Косова и Метохије поново су пролили српску крв и покушали убиство нашег суграђанина Милана Јовановића из Звечана на Бистричком мосту", стоји у данашњем саопштењу Српске листе.

У саопштењу се наводи и да је "злогласни, нелегални пункт албанских специјалаца код Бистричког моста постао симбол" како кажу, "репресије режима Аљбина Куртија над Србима, на коме је по други пут покушано убиство Србина".

Српска листа наглашава да додатни бес изазива сазнање да највиши представници власти у Приштини крију одговорне за нападе на Србе.

"Додатан бес грађана изазива сазнање да се одговорни за нападе на Србе крију од стране највиших представника власти у Приштини и надлежног министра Свечље, који очигледно подржава противзаконито деловање ових јединица", наводи се у саопштењу.

Српска листа је позвала међународну заједницу да осуди репресију нас српским становништвом.

"Позивамо међународне представнике да најхитније осуде дивљање ових параполицијских јединица које спроводе репресију над обичним грађанима, и да захтевају њихово повлачење са севера Косова и Метохије, како би се на овом простору вратио мир и спречило угрожавање живота али и мира и сигурности свих грађана", стоји у саопштењу Српске листе.

image