Србија и Балкан

Вучић упозорио Хила на најновије притиске које Срби трпе на КиМ

Председник Србије поновио је забринутост због учесталих напада, хапшења и других притисака којима су Срби изложени
Вучић упозорио Хила на најновије притиске које Срби трпе на КиМ© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Председник Србије Александар Вучић састаo се данас са амбасадором САД у Србији Кристофером Хилом у згради Генералног секретаријата председника Републике, кога је упознао са најновијим нападима на Србе на Косову и Метохији.

"Упознао сам амбасадора Хила са све тежом ситуацијом и изазовима са којима се суочава наш народ на Косову и Метохији и поновио забринутост због учесталих напада, хапшења и других притисака којима су Срби изложени", поручио је председник Вучић по завршетку састанка на Твитер профилу "будућност Србије".

Он је додао да се Република Србија труди да сачува мир и безбедност и да је амбасадора Хила замолио за пуну подршку и ангажман САД на том путу.

"Доследном и одговорном политиком се трудимо да сачувамо мир и обезбедимо сигурнији и лакши живот свих грађана, уз поштовање и примену међународног права и договореног у дијалогу са Приштином". 

Служба за сарадњу са медијима председника Републике саопштила је да ће Србија, као и до сада, наставити да одговорном политиком и дијалогом решава сва отворена питања у циљу бољег живота грађана, што се првенствено односи на формирање Заједнице српских општина.

Хил је истакао да ће САД са партнерима из Европске уније наставити да се залажу за дијалог који ће донети конкретне резултате и поновио подршку САД европским интеграцијама и развоју Србије и региона.

Саговорници су се сагласили да економски просперитет и повезивање могу да буду од огромне помоћи у отклањању политичких проблема.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner