Србија и Балкан

Кфор осудио рањавање Србина: Одговорни да се изведу пред лице правде

Кфор наставља да прати ситуацију и потпуно је усмерен на свакодневно спровођење свог мандата – заснованог на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године, саопштили су из те мисије
Кфор осудио рањавање Србина: Одговорни да се изведу пред лице правдеGetty © Ferdi Limani

Мисија Кфор-а осудила је инцидент који се десио у понедељак увече када је Србин Милан Јовановић рањен у пуцњави у општини Звечан.

Кфор очекује од институција на КиМ да спроведу детаљну истрагу о догађајима и да се одговорни за инцидент изведу пред лице правде, пренела је ТВ Кљан Косова.

"Кфор наставља да прати ситуацију и потпуно је усмерен на свакодневно спровођење свог мандата – заснованог на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године – да обезбеди сигурно окружење и слободу кретања за све заједнице на 'Косову'", наводи се.

Према речима Кфора, напредак у нормализацији односа Београда и Приштине кључан је за дугорочну безбедност на "Косову" и регионалну стабилност.

Кфор поздравља недавно постигнуте споразуме у којима је посредовала ЕУ и охрабрује обе стране да спроведу своје обавезе што је пре могуће.

Милан Јовановић рањен је у понедељак касно увече у близини полицијског пункта код Бистричког моста, недалеко од Звечана, а четворица припадника Косовске полиције су суспендована и одређено им је полицијско задржавање до 48 сати због тог случаја.

Полицајац који је ранио Јовановића, као и још тројица који случај нису пријавили, терете се за кривична дела "убиство у покушају" и "непријављивање кривичног дела", саопштено је из приштинских полицијског инспектората.

image