Србија и Балкан

Вучић са Хилом и Марфијем: Тема састанка Босна и Херцеговина (ФОТО)

Српски председник је истакао да је Србија увек подржавала интегритет БиХ, као и права Републике Српске и другог ентитета које имају у складу са Дејтонским споразумом
Вучић са Хилом и Марфијем: Тема састанка Босна и Херцеговина (ФОТО)© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Београду са америчким амбасадорима у Србији и БиХ, Кристофером Хилом и Мајклом Марфијем и навео да су имали садржајан и отворен разговор о свим важним регионалним питањима.

"Указао сам на чињеницу да политичка и економска сарадња на Балкану представљају најважнији услов за напредак свих народа. Такође, изразио сам посвећеност Републике Србије поштовању норми Дејтонског мировног споразума и увереност да су мир и стабилност највише вредности на којима морамо да истрајемо", написао је Вучић на Инстарграму.

Он је истакао да је Србија увек подржавала интегритет БиХ, као и права Републике Српске и другог ентитета које имају у складу са Дејтонским споразумом. 

"Продуктиван састанак са председником Вучићем и амбасадором Марфијем о изгледима за ЕУ и регионалној динамици на Западном Балкану. Сви смо се сагласили око важности подршке суверенитету, територијалном интегритету и мултиетничком карактеру БиХ и функционалним институцијама на државном нивоу", написао је Хил на Твитеру.

image