Србија и Балкан

Полиција гарантује Милатовићу: Не постоји место у ЦГ где не може да буде инаугурација

Нико не може да буде јачи од државе и заустави оно што је наша законска обавеза, поручио је црногорски министар унутрашњих послова Филип Аџић
Полиција гарантује Милатовићу: Не постоји место у ЦГ где не може да буде инаугурацијаwww.globallookpress.com © Martin Siepmann

Црногорски министар унутрашњих послова Филип Аџић изјавио је да то Министарство и Управа полиције не могу да гарантују да на Цетињу неће бити исказивања незадовољства, али да новоизабраном председнику Јакову Милатовићу гарантују да може да буде инаугурисан у Престоници.

Он је за Радио Црне Горе рекао да је са Јаковом Милатовићем разговарао о месту његове инаугурације и рекао да у Црној Гори не постоји место где не може да буде извршена инаугурација, преноси РТЦГ.

"Нико не може да буде јачи од државе и не може да заустави оно што је наша законска обавеза. Ја сам њега разумео када је рекао да ће та инаугурација бити у Подгорици, имајући у виду и дешавања када је Милатовић долазио на Цетиње", казао је Аџић.

Истакао је и да ће у наредном периоду у Црној Гори бити још хапшења, као и да је Црна Гора данас безбеднија него што је била пре две године.

"Ми смо у претходне две године имали 125 процесуираних лица када су чланови организованих криминалних група у питању и око 80 особа које се воде као чланови организованих криминалних група који су земљу напустили, јер нису били на потерницама. У Црној Гори, на нашим улицама, се тренутно налази 200 криминалаца мање, укључујући и вође криминалних група у односу на две године раније", казао је Аџић.

Како је рекао, подаци од међународних партнера поново у од јануара почели да пристижу.

"Ја сам сигуран да ће и у наредном периоду бити хапшења, ово је процес који је дотакао врх дебелог брега и многа лица, за која службе нису имале податке колико су укључени у криминалне организације, ће бити приведена лицу правде", поручио је Аџић.

Коментаришући оцене Демократског фронта да је хапшење њиховог функционера и градоначелника Будве Мила Божовића селективна правда, Аџић каже да раду надлежних органа нема селективности.

"Оно што могу да кажем, генерално, ниједан криминалац неће бити заштићен у Црној Гори без обзира којом се он заставом огрнуо или коју политичку партију подржава. Мислим да смо то доказали у претходном периоду", рекао је он.

image