Србија и Балкан

Завршене припреме за организацију избора на северу Косова и Метохије, Срби бојкотују

Ванредни избори за градоначелнике српских општина на северу КиМ биће организовани у недељу, Срби најавили бојкот
Завршене припреме за организацију избора на северу Косова и Метохије, Срби бојкотују© РТ Балкан

У недељу, 23. априла, биће одржани ванредни избори за градоначелнике општина Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан, као и за одборнике општина Звечан и Лепосавић, а Централна изборна комисија (ЦИК) саопштила је да су завршене све потребне припреме за организацију избора, преноси Економија онлајн.

Према подацима ЦИК, укупан број бирачких центара је 19 са укупно 34 бирачка места.

Косовска полиција је саопштила да је на основу свог оперативног плана у координацији са представницима надлежних институција, укључујући и Централну изборну комисију, предузела све радње и мере у оквиру мандата и законских овлашћења за координацију активност са циљем да обезбеди изборни процес, преноси Косово онлајн.

"Сврха планирања и координација је спровођење оперативног полицијског плана, где Полиција Косова има за циљ да створи безбедно и мирно окружење за све грађане Републике Косово, пре, током и након изборног процеса. Гаранција бирачког права, заштита живота и имовине, спречавање негативних појава и криминалних радњи које би у било којој мери угрозиле сигурност, мир и стабилност, као и покретање законских мера против незаконитих радњи", наводе из полиције.

image