Србија и Балкан

Додик: Морамо да будемо поносни на све што је учињено у Србији

Битно да се војска модернизује и ојача, а да то не може да се оствари без улагања, рекао је Додик, додајући да Србија управо то и ради
Додик: Морамо да будемо поносни на све што је учињено у Србији© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас, након завршетка приказа борбених средстава које поседује Војска Србије и Министарство одбране у Батајници, да је Србија показала да иде у корак са савременим војним технологијама и да је способна да се одбрани, пренео је Танјуг.

"Када погледамо 10 или 15 година уназад, морамо да будемо поносни на све што је учињено. Све је то резултат напора, смишљеног плана. Србија је то учинила на најбољи начин. Србији честитам, поносан сам што сам данас био овде и што сам могао да спознам величину напретка у овој области, а и у свим областима живота", рекао је Додик.

Додик је истакао да је битно да се војска модернизује и ојача, а да то не може да се оствари без улагања, додајући да Србија управо то и ради, да улаже у модернизацију и у људство.

"Могао сам да видим напредак у Србији и у овој и другим областима", рекао је Додик.

Додик је присуствовао приказу "Гранит 2023" у друштву председника Србије Александра Вучића и премијера Мађарске Виктора Орбана.

image