Србија и Балкан

Петковић: Изјаве Свечље само ће утврдити одлучност Срба на северу КиМ

Свечља се вара када помишља да ће натерати Србе да саучествују у окупацији, јер ни много моћнији и опаснији окупатори нису успевали да победе самопоштовање и слободољубље српског народа, поручио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић
Петковић: Изјаве Свечље само ће утврдити одлучност Срба на северу КиМ© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас да ће министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља својим изјавама само додатно потврдити одлуку Срба са севера КиМ да сутра "са гнушањем одбаце покушај Куртијеве окупације".

"Његова бесмислена изјава да ће се Срби сутра изјаснити против свог председника Александра Вучића за последицу ће имати још убедљивији и једнодушнији бојкот Куртијевог силовања демократије и људских права", истакао је Петковић у саопштењу.

Он је додао да се Свечља вара када помишља да ће натерати Србе да саучествују у окупацији, јер ни много моћнији и опаснији окупатори нису успевали да победе самопоштовање и слободољубље српског народа.

"И не само да Срби неће гласати на Куртијевим контејнер изборима, већ ће сложним демократским одговором, а то је бојкот ове изборне шараде, још једном потврдити коме и којој држави су лојални", истакао је Петковић.

Он је додао да је Вучић јасно подржао српски народ који брани своје право на голи опстанак и да ће увек бити уз свој народ на КиМ.

"Срби на КиМ немају другог председника до Вучића и друге државе до Србије, а њихова сутрашња порука Куртију и Свечљи биће достојанствена и поносна", нагласио је Петковић.

Свечља је раније у саопштењу позвао Србе у четири општине на северу Косова да изађу на локалне изборе јер је сутра прилика да, како је рекао, "групе које контролише Вучић добију заслужени одговор и да их се грађани коначно ослободе".

Локални избори одржавају се у Северној Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу.

image