Србија и Балкан

КФОР: Избори на северу Косова протекли без инцидената

Од суштинске је важности да обе стране избегну потезе и реторику који би водили ка ескалацији и да почну у потпуности да спроводе своје обавезе у складу са дијалогом под окриљем ЕУ
КФОР: Избори на северу Косова протекли без инцидената© ТANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs.

Избори на северу Косова и Метохије у недељу прошли су без инцидената, у безбедној атмосфери, оценила је команда Кфора у Приштини.

"Током гласања, Кфор је био у контакту са свим релевантним актерима, пратио је ситуацију на терену и наставио имплементацију Резолуције 1244, како би осигурао безбедност и слободу свима који живе на Косову", наводи се у саоштењу Кфора.

Додаје се да команда Кфора остаје у блиском контакту са свим актерима из ЕУ, УН, ОЕБС, представницима привремених приштинских институција и српске војске.

"Нормализација односа између Београда и Приштине кључна је за дуготрајну безбедност широм 'Косова' и стабилност на Западном Балкану. Од суштинске је важности да обе стране избегну потезе и реторику који би водили ка ескалацији и да почну у потпуности да спроводе своје обавезе у складу са дијалогом под окриљем ЕУ", истакли су из Кфора.

image