Србија и Балкан

Зорана Михајловић напустила напредњаке

Након 13 година, замолила сам да ме избришу из базе чланства СНС, рекла је бивша потпредседница Владе и министарка енергетике
Зорана Михајловић напустила напредњаке© Milos Tesic/ATAImages

Бивша потпредседница Владе, министарка и висока функционерка СНС-а Зорана Михајловић напустила је напредњаке, објавили су домаћи медији.

Михајловић је упутила писмо СНС-у у којем је обавестила руководство странке да напушта партију.

"Тачно је. Након 13 година, замолила сам да ме избришу из базе чланства СНС. Трудила сам се и радила најбоље што сам могла, целог свог живота, па и ових 13 година. Желим свима у СНС све најбоље", рекла је Михајловић за Н1.

Трзавице на релацији Зорана Михајловић – врх СНС-а су почеле пре више од годину дана, а кулминирале су после састанка лидера СНС Александра Вучића и бивше министарке рударства и енергетике. Након тога постало је јасно да Михајловић неће бити део новог сазива у влади.

На опроштајној конференцји за медије, на којој је Михајловић говорила о свом раду, поручила је да не жели да буде пион и да су се одређене ствари дешавале у претходне две године, о којима ће бити времена и простора да се разговара.

"Мислим да ће и мени бити лакше да не гледам неке људе који искоришћавају СНС као свој 'џубокс' за бахаћење и богаћење, а верујем и да ће њима бити лакше да не гледају мене и моје мишљење о њима", поручила је.

Уследио је и одговор председника Србије, који није штедео речи. Рекао је да је Михајловић "молила Бога" да остане у влади. Неколико месеци касније, гостујући на телевизији Пинк, Вучић је поручио да Зорана Михајловић жели да формира своју странку.

Подсетимо, још док је била чланица владе у октобру, Зорана Михајловић се залагала за увођење санкција Русији. У Новом Пазару је изјавила да Србија треба да размишља о увођењу санкција Русији, имајући у виду да се држава налази на путу ка чланству у ЕУ.

Зорана Михајловић је прошлог месеца на Фејсбуку још једном поновила свој став.

"Ако у СНС, СПС и осталим странкама на власти, у читавој Влади Србији постоји само један који гласно мисли да Србија мора да буде део ЕУ и уведе санкције Русији, звао се он и Раде Баста, онда смо ми у много већем проблему него што можемо да замислимо", навела је бивша министарка.

image