Србија и Балкан

Боцан-Харченко: Савет Европе постао инструмент Вашингтона и Брисела

Руски амбасадор поручио да је подршка Комитета министара СЕ захтеву косовске квази-државе јасан доказ деградације те организације
Боцан-Харченко: Савет Европе постао инструмент Вашингтона и Брисела© A.K./ATAImages

Подршка Комитета министара Савета Европе захтеву косовске квази-државе за чланство у Савету и покретање одговарајуће процедуре је јасан доказ деградације организације, њеног претварања у инструмент Вашингтона и Брисела за даље рушење европске безбедности, сарадње, система међународног права, изјавио је амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко.

"Такође, што се косовског питања тиче, јасно се види дволичност и лажљивост тзв. посредника из ЕУ и САД у дијалогу Београда и Приштине, игнорисање мишљења и 'црвених линија' српског руководства у вези са тзв. споразумом ЕУ о нормализацији односа између Београда и Приштине. Са српске стране, како разумемо, не постоји пуна сагласност са истим, што је у више наврата констатовао председник државе", наводи Боцан-Харченко.

Руски амбасадор напомиње да се решење косовског питања уводи у потпуни ћорсокак.

"Запад је кренуо са форсираним промовисањем укључивања Приштине у међународне структуре, као награде за терор и прогон Срба од стране Куртијевог режима", оценио је Боцан-Харченко.

Он се осврнуо и на то како је Украјина гласала у Савету Европе.

"Гласање Украјине која се уздржала на Комитету министара Савета Европе, што заправо иде у корист покровитељима Приштине, не чуди: кијевски режим делује у свему по налогу Вашингтона", закључио је амбасадор.

image