Србија и Балкан

Коњуфца: Данијела Вујичић не може да води Управљачки тим ЗСО јер је посланица у српском парламенту

Према речима председника приштинског парманета, њиховим "државним интересима" не одговара када нека институција заузима ставове Србије
Коњуфца:  Данијела Вујичић не може да води Управљачки тим ЗСО јер је посланица у српском парламенту© TANJUG/ DOPISNIK KiM

Председник приштинског парламента Гљаук Коњуфца изјавио је данас да посланик Скупштине Србије не може бити на челу Управљачког тима за израду Статута Заједнице српских општина.

Приштински министар за локалну самоуправу Ељберт Краснићи рекао је у четвртак да је координатор Управљачког тима за израду Стату Заједнице српских општина Данијела Вујичић, која је иначе посланица у Скупштини Републике Србије.

"Не може посланик Скупштине Србије да буде шеф Управљачког тима. Како посланик Србије може да представља 'Косово'", упитао је Коњуфца.

Он је рекао да приштинским "државним интересима" не одговара када нека институција заузима ставове Србије, потпуно занемарујући чињеницу да је Аутономна покрајина Косово и Метохија неотуђиви део Србије, па је сасвим логично да ставове Србије брани лидер Управљачког тима.

"Институција која функционише на 'Косову' мора да делује по нашем Уставу и законима, и нашем државном интересу, ако институција није са 'Косова', и заузима ставове који нису са Косова, него из Србије, немојте мислити да је у интересу Косова да подржи ту институцију", казао је Коњуфца, поново занемарујући чињеницу да су институције у Приштини привремене.

image
VV inauguration
banner