Србија и Балкан

Грујичић: Девојчица рањена у ОШ "Владислав Рибникар" и даље у тешком стању

Када је реч о повређенима из околине Младеновца и Смедерева, министарка каже да је пацијент који се налази у Клиничко болничком центру у Земуну, стабилно и поред великих ортопедских повреда
Грујичић: Девојчица рањена у ОШ "Владислав Рибникар" и даље у тешком стању© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Министарка здравља Даница Грујичић прокоментарисала је данас стање рањених у два злочина, која су се одиграла прошле недеље наводећи да је најтеже стање девојчице која се лечи у Тиршовој, док остали пацијенти показују знаке опоравка и стабилно су. То, како каже, даје наду да ће се они опоравити.

Она је за Танјуг рекла да су наставница и девојчица, које се налазе у Клиничком центру, оперисане ортопедски и за сада су добро, а да је дечко који је у Ургентном центру са повредом вратне кичме почео боље да покреће леву руку, али да ће његово стање дефинитивно бити познато за две, три године због тежине повреде.

Када је реч о повређенима у околини Младеновца и Смедерева, министарка каже да је пацијент који се налази у Клиничко болничком центру у Земуну, стабилно и поред јако великих ортопедских повреда које је имао. У најтежем стању је, како наводи, пацијент који је у КБЦ "Драгиша Мишовић", због оштећење другог бубрега, а да је девојчица која је имала повреду подлактице, већ на одељењу као и још један пацијент који је имао дренажу грудне дупље и ком ће можда бити неопходна још нека интервенција.

"Пацијент који је имао повреду доњег дела карлице такође је добро. Девојчица која је имала повреду главе је одлично, ја сам јуче разговарала са њом. Предстоји јој операција левог ока, и девојчица која је имала велике повреде трбуха је исто свесна и будна, после друге операције. Њој такође предстоје одређене интервенције, али ово даје наду да ће се они опоравити", објаснила је она.

Истиче, да су сви остали из Младеновца и ОШ "Владислав Рибникар" стабилно и да су неки већ пуштени кући.

Грујичић напомиње да је министарство још пре ових злочина организовало тимове психолога, психијатара и педагога по школама, који ће говорити о болестима зависности, међусобном дружењу, коцки, игрицама, телефонима, компјутерима.

Додаје да је то је било у њеном фокусу, поред одређених законских промена везано за медицинску документацију и закон о здравственој заштити које спрема.

"Моја изјава везана за те мреже била је хируршка. Ми хирурзи смо навикли да сечемо, некад то може некад то не може, али то је баш хируршка изјава и у крајњем случају то не спада у мој ресор. О томе морају да одлуче Влада и ресорно министарство", навела је министарка у изјави за Тањуг.

image