Србија и Балкан

Завршен други протест "Србија против насиља" у Београду: Саобраћај нормализован након блокаде Газеле

Мост Газела и део међународног ауто-пута у Београду били су блокирани нешто мање од два сата
Завршен други протест "Србија против насиља" у Београду: Саобраћај нормализован након блокаде Газеле© Танјуг/Сава Радовановић

Протест дела опозиције "Србија против насиља" који је почео у 18 часова завршен је нешто пре 21 час, а саобраћај на мосту Газела који је био блокиран нешто мање од два сата је профункционисао у смеру ка Нишу, јавља извештач Танјуга.

Саобраћај је пуштен из смера Новог Београда, а један број људи се пешке враћа ка старом делу града. Танјуг јавља и да нису примећени припадници полиције.

На протест су дошли Срђан Миливојевић из Демократске странке, председник Народне странке Вук Јеремић, шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић, посланик "Морамо-Заједно" Александар Јовановић Ћута и други.

Учесници протеста "Србија против насиља" блокирали су мост Газела у оба смера и део међународног пута који пролази кроз Београд на Мостарској петљи.

Како јавља извештач Танјуга, све је протекло без инцидената, а на почетку колоне је развијен транспарент "Србија против насиља".

Учесници протеста су прошетали улицом Кнеза Милоша, поред Владе Србије, а потом су стигли и на мост Газела који је једно време био блокиран.

Протест су организовали Демократска странка, Народна странка, Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана.

Опозиција између осталог захтева да се смени Савет РЕМ-а, као и да се одузму националне фреквенције ТВ Пинк и ТВ Хепи, а на прошлом протесту као рок за испуњење захтева навели 12. мај.

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић на крају протеста се обратио окупљенима и рекао да им је "испуњен други захтев", и да ће се одржати седница Скупштине Србије. Он је позвао грађане да у петак поново изађу на протест и да дођу испред Скупштине.

image