Србија и Балкан

Из реке Босне извучено тело: Поплаве у БиХ однеле први живот?

Према последњим подацима у Федерацији БиХ је ванредно хидролошко стање на подручју горњег и средњег дела слива реке Босне
Из реке Босне извучено тело: Поплаве у БиХ однеле први живот?© Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Тело женске особе извучено је данас у Зеници из реке Босне на локалитету Канал, рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона Елведин Фишек за босанскохерцеговачке медије.

Фишек је навео да је полиција у 14.50 часова добила пријаву да тело плута реком Босном, након чега је на терен упућена Специјална јединица МУП-а Зеничко-добојског кантона.

"Заједно са ватрогасцима успели смо на локалитету Канал да извучемо тело", рекао је Фишек.

Он је додао да је увиђај у току, те да ће након тога бити познато како је тело доспело у реку, као и да ће бити извршена идентификација.

У више регија у БиХ оглашено је стање појачаног опреза због набујалих река које су почеле да плаве. 

У Федерацији БиХ у порасту су водостаји притоке Уне. Расту водостаји река Сана и Саница на подручју Кључа и Санског Моста. Према последњим подацима Агенције за водно подручје реке Саве у Федерацији БиХ је ванредно хидролошко стање на подручју горњег и средњег дела слива реке Босне, горњег дела слива Врбаса, на сливовима Уне и Сане, те на сливу Глине и Коране.

Према најновијим подацима о стању на рекама у ФБиХ, најтеже је на подручју Бихаћа, код насеља Краље, где је водостај Уне достигао чак 609 центиметара, а рекордни водостај реке који је до сада евидентиран је 620 центиметар.

Киша у Унско-санском кантону од јуче не престаје да пада јаким интензитетом – водостаји свих река и даље су изнад критичног нивоа. Многи канали су се излили због презасићења одвода, активирана су клизишта и поплављени на десетине објеката у Бихаћу, Санском Мосту, Босанској Крупи и Босанском Петровцу.

image