Србија и Балкан

Ђукановић се од председничке фотеље опростио сусретом са Штајнмајером

Немачки председник је казао да је почаствован што је председник Црне Горе изабрао посету Немачкој као последњу међународну дестинацију на крају мандата
Ђукановић се од председничке фотеље опростио сусретом са Штајнмајером© https://www.predsjednik.me/

Одлазећи председник Црне Горе Мило Ђукановић опростио се од међународних обавеза у председничком мандату сусретом са председником Немачке Франк Валтер Штајнмајером, у Двору Белви у Берлину.

Уз подсећање да се познају четврт века, Штајнмајер је честитао Ђукановићу на, како је казао, феноменалној политичкој каријери, за коју тешко да има примера у свету.

Истовремено је, наводи се, подсетио и на бројне заједничке разговоре, високо ценећи отвореност и зналачку Ђукановићеву политичку анализу, посебно када је реч о региону, која је за Штајмајера увек била драгоцена и из које је, како је рекао, сазнавао и учио.

Додаје се да је немачки председник упутио и изразе поштовања за оно што је Ђукановић урадио за своју земљу, апострофирајући, како се наводи, "храбре одлуке током његове политичке каријере, супротстављање Милошевићу, и способност да тражећи независност за своју земљу убеди међународне саговорнике у исправност те одлуке".

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner