Србија и Балкан

Вучић због КиМ отказао обилазак земље: Заказани састанци са домаћим и страним званичницима

Председник Србије је одложио претходно планиране данашње обавезе, те да ће присуствовати само на великом народном митингу у Панчеву, који је заказан за 18 часова
Вучић због КиМ отказао обилазак земље: Заказани састанци са домаћим и страним званичницима© TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

Председник Србије Александар Вучић одржаће данас више састанака са домаћим и страним политичким факторима, а тема разговора биће сложена безбедносна ситуација на Косову.

Како је саопштено из Службе за сарадњу са медијима председника Републике, Вучић ће на тај начин покушати да стабилизује ситуацију.

"Због сложене безбедносне ситуације на Косову и Метохији, председник Републике Србије Александар Вучић одржаће током дана више састанака са домаћим и страним политичким факторима у покушају стабилизације ситуације", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је због ситуације на Косову, Вучић одложио претходно планиране данашње обавезе, те да ће присуствовати само на великом народном митингу у Панчеву, који је заказан за 18 часова.

Подсетимо, данас би у 11 сати градоначелници општина на северу Косова и Метохије требало да положе заклетву на функције, иако су изабрани са свега неколико стотина гласова, јер су представници Срба бојкотовали излазак на биралишта.

image
VV inauguration
banner