Србија и Балкан

Милановић после сусрета са Вучићем: Као и обично, причали смо премало

Не могу да верујем да Србија нема податке о несталима и не могу да верујем да би некога из њихове перспективе стављали у заштиту по том питању, рекао је Зоран Милановић
Милановић после сусрета са Вучићем: Као и обично, причали смо премало© TANJUG/ Media biro

Хрватски председник Зоран Милановић рекао је после сусрета са председником Србије Александром Вучићем, да су проблеми између Хрватске и Србије решиви, укључујући и оно око судбине несталих у рату.

Он је данас присуствовао инаугурацији новог црногорског председника Јакова Милатовића, и том приликом кратко разговарао са српским председником Александром Вучићем, такође гостом на свечаности у Подгорици, преноси Хина.

Новинарима је изјавио да су "као и обично причали премало" и да није он тај који може оперативно да решава проблеме између две земље.

"Али по мени су решиви. Један од проблема су нестали, а ја не могу да верујем да Србија нема те податке и не могу да верујем да би некога из њихове перспективе стављали у заштиту по том питању. Прошло је 30 година, људи су већ и умрли, ако су уопште људи, више нељуди", рекао је Милановић.

Додао је да би волео да сарадња с новим црногорским председником Јаковом Милатовићем буде као и са његовим претходником Милом Ђукановићем.

"Ја сам добро сарађиво, не само ја већ сви ми са Ђукановићем, не бих био несретан да се то настави кад је спољна политика у питању. У унутрашње ствари Црне Горе не бих се мешао, осим на начин да дам подршку Хрватској грађанској иницијативи (ХГИ) на овим изборима", рекао је Милановић мислећи на странку црногорских Хрвата.

Очекује се да ће ХГИ, једина хрватска странка која излази на изборе у Црној Гори, на њима освојити један посланички мандат, преноси Хина.

image