Србија и Балкан

Министарство донело четири препоруке за ОШ "Владислав Рибникар"

Републичка просветна инспекција почела је јутрос ванредни инспекцијски надзор над радом школе
Министарство донело четири препоруке за ОШ "Владислав Рибникар"© TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

Министарство просвете донело је четири закључка на основу одлуке педагошког колегијума ОШ "Владислав Рибникар", и у договору са саветом родитеља те огледне школе и Радне групе за унапређење менталног здравља и сигурности младих.

Како се наводи у саопштењу, министарство је дало препоруку за организацију образовно-васпитног рада и ваннаставних активности до краја наставне године за све ученике Огледне основне школе Владислав Рибникар у Београду.

Министарство је у саопштењу навело следећа четири закључка:

1. Сваком детету, које се не осећа спремно да похађа наставу и коме је неопходна подршка, иста је омогућена од стране стручних лица;

2. Настава, као и остали видови подршке процесу учења, одржавају се искључиво за децу чији су родитељи изразили жељу за тим;

3. Сваки родитељ има могућност да, у било ком тренутку, промени одлуку у складу са тренутним осећањима свог детета;

4. Министарство просвете припрема предлог посебног модела уписа у средњу школу за ученике осмог разреда Огледне основне школе "Владислав Рибникар" који бити прво представити родитељима.

Подсетимо, републичка просветна инспекција почела је јутрос ванредни инспекцијски надзор над радом школе, потврђено је из Министарства просвете Србије.

image
VV inauguration
banner