Србија и Балкан

Покренута истрага против стрељане у којој је К.К. вежбао гађање са оцем

ВЈТ у Београду формирало je посебан предмет у циљу утврђивања свих околности у вези са радом и поступањем Стрељачког клуба "Партизан"
Покренута истрага против стрељане у којој је К.К. вежбао гађање са оцемwww.globallookpress.com © Markiian Lyseiko

Више јавно тужилаштво у Београду истражује и одговорност стрељане у којој су гађање вежбали В. К. (48) и његов трнаестогодишњи син који је 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар" убио радника обезбеђења и осморо ученика, а ранио наставницу школе и шесторо ученика, од којих је један у међувремену преминуо.

ВЈТ у Београду  формирало je посебан предмет у циљу утврђивања свих околности у вези са радом и поступањем Стрељачког клуба "Партизан" и дало налог полицији да прикупи потребна обавештења, сазнаје "Блиц".

Потребно је да се утврди и колико су пута В. К. и његов син користили услуге стрељане, да ли је дечак долазио сам, или у пратњи родитеља, да ли су се они бавили стрељачким спортом, те да ли су имали обавезу достављања лекарског уверења за коришћење услуга стрељане рекреативно или у виду спорта.

Такође, потребно је да се утврди да ли је Стрељачки клуб "Партизан" део Стрељачког савеза Србије и уколико јесте, онда да се представник Савеза изјасни о свим околностима које су му познате у вези са радом овог стрељачког клуба, тако и о раду стрељачких клубова на територији Републике Србије.

Савез треба да се изјасни и да ли поседује акте којима се клубовима и члановима Савеза утврђују посебне обавезе и ограничења у поступању у оквиру рада и пружања услуга.

Затражено је, поред осталог, да се утврди за коју врсту, марку, модел, калибар и фабрички број ватреног оружја је В. К. дато одобрење надлежног органа, по ком утврђеном оправданом разлогу Закона о оружју и муницији му је дато одобрење.

Проверава се и која је здравствена установа издала В. К. уверење о здравственој способности за набављање и држање оружја, да ли постоји обавеза за обнављањем тог одобрења, као и на који је начин надлежни орган ценио испуњеност свих услова предвиђених Законом о оружју и муницији, када је донео одобрење за набављање и држање ватреног оружја.

image