Србија и Балкан

Мајка К. К саслушана у полицији: Односи у породици били добри, у школи се нико није жалио на дечака

Породица К. К. огласила се у јавности први пут након злочина
Мајка К. К саслушана у полицији: Односи у породици били добри, у школи се нико није жалио на дечака© Танјуг/Владимир Шпорчић

Породица дечака К. К, који је осумњичен да је починио масовно убиство у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду, огласила се у јавности и изразила саучешће свим жртвама.

"Тог 3. маја завладала је вечна тишина у којој неми од неизлечивог бола и туге свакодневно јецамо за сваким невино настрадалим дететом и за Драганом који је децу са толико љубави пазио. Дубоко и најискреније жалимо и упућујемо саучешће свакој породици због њеног губитка, а који је сваки и наш губитак. Вечно у тузи", написали су мајка и отац К. К, преносе "Новости".

У пуцњави на Врачару страдало је осам ученика и радник обезбеђења, а седам особа је повређено. Десет дана касније преминула је и девојчица која је тешко повређена у нападу.

Раније данас је М.К., мајка К.К. саслушана у полицији по захтеву Тужилаштва.

Према информацијама "Новости", полицајци су мајку питали о свему - од вртића, када је дечак кренуо, какав је био, шта се дешавало, када је кренуо у школу, о односима са другарима, са ким се навише дружио, да ли је, и са киме имао проблеме, да ли је имао кућног љубимца, какви су му односи са сестром, да ли се жалио на нешто или био незадовољан нечим....

Он се, како је навела, у кући понашао нормално, није било неуобичајених потеза или реакција.

Било је неких пубертетских "бубица" како су то разумевали, али ништа драматично, нити озбиљно. У школи је био изванредан, ишао је и на ваншколске активности и нико се на њега није жалио, нити је он говорио да има неке проблеме. У породици је све функционисало како треба и односи су били добри и нормални.

М. К за сада није осумњичена ни за шта и у полицији је била на информативном разговору као грађанин. Са њом је била адвокат Ирина Боровић, која каже да је мајка одговорила на сва постављена питања.

"Питали су је око свих догађања везаних за К. К. и његов живот и односе са другима. Одговарала је и на питања у вези породичних прилика и односа, дакле све што може да помогне да се покуша схватити зашто је он то урадио и како је до свега дошло. И мајка жели да рауме шта је узрок", навела је Ирина Боровић.

"Новости" пишу да ће у полицији бити испитана и жена која је бринула о деци кад родитељи нису били ту и помагала им у кући.

Иначе, Прво основно јавно тужилаштво у Београду је по службеној дужности формирало предмет у вези са злочином у основној школи "Владислав Рибникар" и покренуло предистрагу, како би се утврдило да ли је у радњама мајке малолетног К. К, било елемената кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица.

Они су полицији наложили да прикупи сва потребна обавештења, узму изјаве од мајке, школског педагога и психолога и утврде чињенично стање. Од њих Тужилаштво још није добило повратни извештај, који очекују следеће недеље.  Градском центру за социјални рад наложено је да изврши дијагностичку процену функционисања породице и о томе достави извештај тужилаштву.

image