Србија и Балкан

Срби са КиМ, штит за целу земљу: Вучић примио грађане који су због скупа препешачили 300 км

Срби са КиМ одевени су у мајице на којима пише "За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије"
Срби са КиМ, штит за целу земљу: Вучић примио грађане који су због скупа препешачили 300 км© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Срби из свих делова Косова и Метохије прешли су 300 километара до Београда да би показали колика је њихова љубав према Србији, да сачувају своју отаџбину и своја огњишта, поручио је председник Александар Вучић који их је примио у свом кабинету на Андрићевом венцу уочи сутрашњег народног скупа "Србија наде".

Он је нагласио да ће се трудити да им помогне, али да времена за нашу земљу нису лака.

"Све то можемо да издржимо, да се боримо и да чувамо нешто за шта су мислили да су нам давно отели. Да чувамо само то захваљујући вашој храбрости и спремности, увек и у много тежим тренуцима, да себе жртвујете и поставите као штит за целу нашу земљу и целокупан наш народ и ја сам зато и вама и вашим породицама заувек бескрајно захвалан", истакао је Вучић.

Додао је да су ту Срби из свих делова КиМ, из Лепосавића, Северне Митровице и Косовског Поморавља, те да су одлучни да сачувају своју отаџбину.

"Ја ћу гледати, онолико мало колико могу, али уз много озбиљности и одговорности да вам помогнем, никада да одмогнем, а оно што знате и када је тешко, да ћу увек бити уз вас. Зато хвала вам. Добродошли у Председништво, ово је ваша зграда, вашег српског Председништва", поручио је Вучић.

Срби са КиМ одевени су у мајице на којима пише "За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије".

Они су на пут кренули 17. маја пешке ка Београду да би присуствовали скупу "Србија наде" због кога су прешли 300 километара.

Дејан Марјановић из Лепосавића рекао је да их ни киша, ни лоше време неће спречити да испуне свој циљ.

"Ово је само мали гест, нас 12 је из Лепосавића и 11 из Митровице. Пут је дуг, пожелео бих дечацима добро здравље и надам се да ћемо стићи за девет дана, на митинг подршке председнику Вучићу", рекао је на почетку путовања Марјановић.

Током пешачења на путу до Београда, свечани дочек уз погачу и пешацима са КиМ, уприличили су представници локалних самоуправа и општина кроз које су пролазили, а у Смедереву их је јуче заједно са градоначелником Јованом Бечом дочекао и директор канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Син председника Србије, Данило Вучић и потпредседник Српске листе Милан Радоичић посетили су их током њихове паузе у Ћуприји и том приликом им и лично захвалили на подршци држави Србији, патриотизму и ''што својим примером показују како се воли и поштује Србија''.

image