Србија и Балкан

Гренел: Курти уништио чврсте везе Приштине и САД

Курти је први приштински лидер чије су поступке осудили и демократе и републиканци, оценио је бивши специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине
Гренел: Курти уништио чврсте везе Приштине и САДGetty © Photo by Justin Sullivan

Бивши специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је данас да Вашингтон подржава оне за које верује да напредују у поштовању западних вредности и оптужио премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да је, како је навео, "уништио чврсте везе" тзв. Косова и САД.

Гренел је на Твитеру, реагујући на Куртијев коментар о јучерашњем насилном упаду тзв. косовске полиције у зграде општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић да је право изабраних на демократским изборима да преузму функцију, написао да је Курти први лидер чије су поступке осудили и демократе и републиканци.

Гренел је поручио председници привремених приштинских институција Вјоси Османи да је "тишина забрињавајућа", док је бившем премијеру тзв. Косова Хашиму Тачију поручио да је "сада потребан".

Припадници полиције такозваног Косова насилно су ушли јуче у општинске зграде у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, бацивши претходно на окупљене грађане који су то покушали да спрече, шок бомбе и сузавац.

image